Siirry sisältöön

Saavutettavuusseloste

Saavutettavuusselosteessa kerrotaan, miten tässä verkkopalvelussa noudatetaan lakia digitaalisten palvelujen tarjoamisesta. Verkkopalvelusta vastaa Helsingin kaupunki.

Helsingin kaupungin tavoite

Helsingin tavoitteena on pyrkiä digitaalisten palveluiden saavutettavuudessa WCAG-ohjeistuksen mukaiseen AA- tai sitä parempaan tasoon.

Asiakirjajulkisuus.hel.fi-palvelun saavutettavuuden tila

Täyttää osittain kriittiset A & AA-vaatimukset.

Havaitut puutteet

Palvelu ei toimi ruudunlukuohjelman käyttäjälle kaikilta osin samalla tavalla kuin visuaalisten selainten käyttäjille (WCAG 1.3.1, Informaatio ja suhteet).

Palvelussa saattaa olla kuvia, joista puuttuu tekstivastine (1.1.1, Ei-tekstuaalinen sisältö). Tekstivastineet lisätään normaalin sisällöntuotannon yhteydessä.

Palvelun kaikki toiminnot eivät ole käytettävissä näppäimistön kautta (WCAG 2.1.1, Näppäimistö). Hakutoiminnon hakutuloksiin pääsee näppäimistöllä vasta sen jälkeen, kun on käynyt muut sivulla olevat sisällöt läpi. Asiakirjatietorekisterin tietojärjestelmät -sivun alasvetovalikot eivät toimi näppäimistöllä. Puute tullaan korjaamaan järjestelmän päivityksen yhteydessä.

Huomasitko puutteita saavutettavuudessa?

Pyrimme jatkuvasti parantamaan verkkopalvelun saavutettavuutta. Jos löydät ongelmia, joita ei ole kuvattu tällä sivulla, ilmoita niistä meille ja teemme parhaamme puutteiden korjaamiseksi.

Anna palautetta verkkolomakkeella www.hel.fi/palaute tai lähetä sähköpostia ositteeseen helsinki.palaute@hel.fi.

Tietojen pyytäminen saavutettavassa muodossa

Voit pyytää saavutettavaan muotoon muokattuja tietoja verkkopalvelun sisällöstä palautelomakkeella www.hel.fi/palaute tai sähköpostilla helsinki.palaute@hel.fi.

Saavutettavuuden valvonta

Etelä-Suomen aluehallintovirasto valvoo saavutettavuusvaatimusten toteutumista. Jos et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen tai et saa vastausta lainkaan kahden viikon aikana, voit antaa palautteen Etelä-Suomen aluehallintovirastoon.

Etelä-Suomen aluehallintovirasto,
Saavutettavuuden valvonnan yksikkö
www.saavutettavuusvaatimukset.fi
saavutettavuus@avi.fi
Puhelinnumero, vaihde 0295 016 000

Asiakirjajulkisuus.hel.fi-sivuston saavutettavuusselosteesta vastaa kaupunginkanslian tiedonhallintayksiköstä. Seloste on laadittu 17.3.2022.